mandag den 31. oktober 2011

Må jeg byde på en mad?

- af den hæklede slags.

Jeg har bytte pakkejulekalendergaver med Lea. Jeg har derfor hæklet fem madder til hende - 2 med pølse, 1 med æg, 1 med ost og 1 med pålægschokolade  (eller frugtpålæg, hvis man vil være lidt sundere?).

Nu skal madderne bare sendes afsted til hende. Jeg håber, at de bliver godt modtaget.

søndag den 30. oktober 2011

Besøg i en ganske særlig butik

I fredags besøgte jeg for første (men bestemt ikke sidste!) gang denne her butik. Super fin oplevelse! Det var søde Camilla, som var der, og jeg fik ekstrem god service, og desuden er det jo bare lækre ting, de forhandler. Jeg fik forskellige ting med hjem (til både nisser og huer) og så skulle jeg selvfølgelig også prøve det her:


Og som så mange andre i blogland er jeg virkeligt imponeret over, hvor skægt det er at hækle med. Jeg har brugt noget af weekenden på at afprøve det nye vidunder og første resultat er plastposepølsen - fantelastisk ord btw. 


Min 'pølse' ser dog noget lang ud i forhold til de andre jeg har set. Måske det er fordi, at jeg har brugt en nål nr. 12? Andre har vist brugt en nr. 10. Men den fungerer super godt, og jeg er allerede i gang med at fundere over, hvad mit næste zpagetti projekt skal være.

Næste projekt er en hue til mig. Og så at nyde allersidste barselsdag i morgen........!

fredag den 28. oktober 2011

Sorg

En nær veninde mistede sin mor i går. Vi vidste godt, at det gik den vej, men jeg tror ikke, at nogen havde troet, at det ville gå så stærkt. Jeg går paf og lidt modløs rundt her til morgen og tænker "hvorfor". Jeg har mest af alt lyst til at smide alt, hvad jeg har i hænderne og bare kramme løs på hende. Lade hende vide, at jeg er der, og at jeg vil gøre alt for hende. Men samtidig ved jeg jo godt, at hun lige nu har nok at gøre.

Men puh en mavepumper altså!

torsdag den 27. oktober 2011

Gul



Jeg var i Århus i går - den sidste shoppingtur inden jeg i næste uge skal ud i virkeligheden igen. Sidst jeg var derinde med min mor, forelskede vi os i en trøje, som vi så i vinduet hos en strikkebutik. I går gik jeg så derind og gramsede på trøjen. Garnet og opskriften var noget dyrere end forventet, men jeg fik et tip til, hvor jeg kunne købe de fantastiske knapper, som trøjen var pyntet med.

Så jeg var i Skumhuset efter knappeforsyninger til min mor og mig selv. Knappen her skal jeg bruge, når jeg får  hæklet muslingehuen, som søde Josefine har mailet mig opskriften på. I morgen skal jeg besøge Yarnfreak og købe garn til projektet. Jeg glæder mig vildt og inderligt til at se den fine butik og sniffe til alt garnet. Måske der også skal noget zpaghetti med hjem?

I dag bliver det vist ikke til så meget. Vi fik Karoline hjem fra ferie hos Mormor & Bedstefar i går - hun har haft en skøn ferie, men er stadigvæk syg. Så vi må et smut forbi lægen og se, om pencilinkuren, som hun var på i hele sidste uge, har fået det hele med, eller om vi skal have en omgang mere. Jeg kan godt mærke, at jeg begynder at stresse en anelse over, at hun har været syg så længe, og at jeg jo starter på arbejde på tirsdag. Jeg har jo ikke ligefrem lyst til at starte med at skulle have barn-syg.  Og så satser jeg heller ikke lige på, at jeg selv bliver smittet (og ikke et ord om, at alle andre i husstanden har været syge den sidste tid!).

tirsdag den 25. oktober 2011

Neon-jul & krea-klub

Nu er det jo næsten snart jul - ihverfald spottede jeg de første lyskæder i et træ her til morgen (muligvis lidt for tidligt og muligvis lidt sjovt, at det er Karolines børnehave, som har gjort det), og jeg glæder mig til, at vi i år er endnu en person til at elske juleriet!

Så i weekenden fik jeg lavet lidt julerier - stærkt inspireret af det nye Boligliv, som er fyldt med skønne julereportager. Pakken er tænkt til at blive klistret på et stykke karton og brugt som til-og-fra-mærker, og stjerner kommer til at pynte i vindueskarmene - og måske på juletræet? Jeg har brugt neon-perler, og jeg synes, at det er forfriskende med nogle nye farver frem for alt det røde, hvide og sølv-agtige.


Og så har jeg besluttet at lave en krea-klub for søde damer! Jeg mangler 5-6 personer fra Århus/Randers-egnen (jeg bor selv midt imellem), som har lyst til at mødes ca. 1 gang om måneden fra 19-22 og snakke/strikke/sy/lave perler/spise kage/hjælpe hinanden/drikke kaffe sammen med mig. Er du frisk? Send mig en mail eller smid en kommentar herunder? Jeg tænker, at vi starter til januar - eller måske før?

mandag den 24. oktober 2011

En (jule)gave til mig selv

Jeg har givet mig selv en gave i dag! En skøn skøn gave, som jeg glæder mig til at tage i brug.

Jeg har længe været på jagt efter en arbejdstaske, nu hvor pusletasken skal lægges lidt på hylden. Men jeg har haft svært ved at finde en, som virkeligt levede op til min krav. Den skulle være halvstor, så jeg godt kunne have en ble eller 2 med, men ikke så stor som en pusletaske. Den skulle være let at bære, så jeg godt kan manøvre den og 2 børn afsted om morgenen. Og så skulle den være pæn og ikke for dyr!

Og nu har jeg så fundet den! Faktisk fandt jeg den på Facebook, hvor man lige pt. kan vinde den. MEN jeg kunne altså ikke vente så længe, så nu bor den hjemme hos mig. Den er fra AMUST, og på denne side kan du vinde den skønne taske.

søndag den 23. oktober 2011

Sjal i krokodillemønster

Endeligt blev mit nye sjal færdigt og er blevet indviet.
Jeg blev jo som sagt inspireret af Cecilie og fik utroligt meget hjælp af Lotte (TUSIND TUSIND tak!), og så var det bare i gang! Jeg har brugt babyuld (bare fra Superbest, så det blev ikke så dyrt at lave, hvilket vores økonomi, som pt. stønner pga. af barselsdagpengene, har sat pris på!, og der er gået 6 nøgler til sjalt.

Jeg er virkelig glad for det. Det er tykt og lækkert og bliver helt sikkert min bedste ven hele vinteren.



tirsdag den 18. oktober 2011

Nye planer

Min blog viser sit tydelige spor - jeg ELSKER at hækle!
Men jeg kan mærke, at jeg savner at kunne lave en trøje/strømper, huer - you name it! Så nu har jeg sat mig et mål og købt grejet dertil. Strikkekit til benvarmere til Karoline - det MÅ da være et godt begynderprojekt?

Indtil videre er der dog ikke taget fat på projektet - jeg arbejder nemlig på at færdiggøre sjalet med krokodillemønster i denne uge, og det bliver så fint så fint!

tirsdag den 11. oktober 2011

Nydningen

Jeg elsker rolige eftermiddage - jeg elsker eftermiddage, hvor der er tid og overskud.

Sådan en eftermiddag havde vi i går. Morten var tidlig hjemme, så vi greb muligheden og fik lavet Mr. Græskar. Han er hjemmedyrket lige ude i haven, hvilke de voksne synes er ret skægt. Og ungerne syntes vist bare, at det var skægt!

Og nu står han og (u)hygger på trappen.


mandag den 10. oktober 2011

Aaaaah!!!

Opladet batteri √
Svømmehud mellem tæerne √
Masser af kage spist √
Overskudstid med børn, hund og mand √
Gåtur ved stranden √
Hækletid √

Vi har tilbragt weekenden på Hvidbjerg Strand Feriepark i en westernhytte sammen med Mortens forældre, og det var bare lige, hvad vi trængte til. Campingpladsen har et skønt badeland, hvor vi boltrede os med ungerne. Og lørdag aften tog Morten og jeg til wellness, hvilket var mere end hvad jeg drømte om. Suk, det var lækkert! Der er udendørs bassiner med udsigt over Vesterhavet, og det gav et helt sæt i mig, så smukt var der. Vi skal HELT klart tilbage igen!

Billedet er lånt herfra
Så mandag morgen og ugens udfordringer kan bare komme an!

fredag den 7. oktober 2011

Den sidste to-do i denne omgang

Når det har været torsdag og ta-da, bliver det dernæst fredag og to-do! Jeg elsker de her fredage, hvor jeg snuser rundt i blogland og ser på alle jeres ideer og planer.

Min kommende uge bliver de små projekters uge. Min mor kommer og hjælper med at give huset en ordenligt omgang, inden jeg starter på arbejde (hun er min stjerne!), så jeg tvivler på, at hun synes, at det er en god idé, at hun knokler, og jeg hækler - selvom jeg da godt kunne blive fristet af den tanke.....


Vi har jordens måske grimmeste indgang! Jeg H.A.D.E.R den trappe, men på den anden side kan jeg også godt se, at det er tåbeligt at gøre ret meget ved den, før vi ved, hvad vi vil med den del af huset. Men derfor må der jo egentligt godt se hyggeligt ud.... Og derfor vil jeg i den kommende uge prøve at finde hyggeligheden frem ved hoveddøren.


Min søster gav mig for snart en måned siden denne afligger (aflægger?), og som I kan se, er der ikke sket så meget med den. Men altså, den trives fint i sin lille melamin-kop. Men NU skal der altså ske noget med den. Jeg skal på jagt efter en fin potte til den, så den lige om snart kan komme med mig på arbejde.


Min søster sørgede også for, at jeg fik de her clips. Det var så meningen, at jeg skulle lave nogle suttesnore med dem - men....... som I kan se, er der heller ikke sket så meget med dem. Men inden næste torsdag skal der være produceret min. 2 suttesnore.


Det her gamle osteglas skal ikke se sådan ud om en uge. Jeg har nemlig fundet en DIY her i blogland, som gør det meget fint. Og faktisk har jeg allerede lavet det. Jeg skal bare liiiige have hæftet ender (kender I det?). Men på torsdag skulle I gerne se et noget mere farverigt og finere resultat!


Og inden I løber herfra, må I gerne give jeres besyv med HER - så bliver jeg så glad så glad!

Blog-etik?

Nu har jeg været i blog-land i et år, og jeg ELSKER det! Men der er stadig nogle spilleregler, som jeg ikke helt har styr på, og som I meget meget gerne må hjælpe mig med.

Sagen er den, at jeg godt kunne tænke mig at lave en hjemmelavet give-away med nogle hæklerier. Men "problemet" er, at jeg ikke selv kan finde ud af at designe noget. Derimod er jeg ved at kunne finde ud af at hækle efter mønster. Men "må" jeg det? Jeg har jo fundet mønstrene her i blog-land, og det er jo "nogens" design.

Må jeg udlodde fx. vimpler a la Karen eller muffins herfra, hvis jeg vel og mærke fortæller, hvem der har designet dem? Eller er det no-go?

Hjælp en næsten ny blogger!

torsdag den 6. oktober 2011

Efterårets ta-da vol. II

Så blev torsdag igen (er det bare mig, eller er det torsdag hele tiden??) og tid til at vise, ad jeg har bedrevet den sidste uge (udover at passe børn, drikke kaffe, gøre rent, læse blogs, gå med hunden, kysse på manden  og sove!).

Jeg nåede at blive færdig med barnevognstæppet lavet af Kauni til Luna Marie. Det har fået en god størrelse, så det kan bruges i flere år, når benene bliver længere. Jeg er umindelig glad for, at jeg valgte at afslutte med en muslingekant, for nu ser det pludseligt meget mere færdigt ud.

Mit gamle dukkehus har nu fået tapet på de bagerste vægge. Tænk, at jeg har udsat det projekt i 1.5 år, og så tog det bare en halv time at få sat på. Godt jeg har de her to-do's - ellers var der nok mange ting, som aldrig blev færdige.

Og jeg er også glad for Westmoses påfund, for ellers tror jeg aldrig, at jeg havde fået lært at lave krokodillemaskerne. Hold da op, hvor de altså drillede! Jeg brugte lørdag aften på det, men kylede garnet væk, da det gik op for mig, at jeg på en eller anden besynderlig måde havde fået lavet mønstret omvendt?!?! Bedre gik det søndag, men der var stadig et eller andet galt. Heldigvis for mig (og for mini to-do) kom hende her mig til undsætning. Og NU kan jeg! Det er faktisk super let, når først man forstår det (og for sådan nogle som mig kan det godt tage sin tid!!!). Sjalet/tørklædet bliver super tykt og lækkert, og så går det forholdsvist stærkt, når først man er i gang.

Og sidst men ikke mindst fik jeg lavet rødbederne fra haven, så Morten kan få dem oven på sin leverpostej. Det er min mors opskrift, og den er så let, så selv jeg kan huske dem: Passende mængde rengjorte rødbeder koges i 1.5-2 timer (de skal være al dente) og afkøles let, hvorefter de overhældes med koldt vand, og man fjerner skindet. Rødbederne skæres i skiver og puttes i glas og overhældes med en lage lavet af halv eddike og halv sukker, som er kogt op, så sukkeret er smeltet. Det er godt nok så let, at det faktisk  ikke kan betale sig at købe dem.....



onsdag den 5. oktober 2011

Jeg savner det faktisk ikke

- det der graviditetsnoget!
Jeg sad og kiggede billeder og faldt over dette, som Morten tog, da jeg var 37+2 - tyk, træt og fuldstændig klar til at møde baby! Der gik 2 uger, før hun kom, og jeg lignede en omvandrende vraltende and.

Men én ting kan jeg nu godt savne - maven til at stille ting på!
Beklager den dårlige billedkvalitet!


Rigtig god onsdag!

mandag den 3. oktober 2011

Dagplejestart og det famøse barnevognstæppe

Nu er det nu! Virkeligheden sætter ind, og i dag var Luna Maries første dag i dagpleje. Indrømmet, jeg gik rundt med en klump i halsen og sommerfugle i maven det meste af morgenen. Tænk, at min lille pige er blevet så stor. Jeg er så taknemmelig for de fantastiske måneder, vi har haft sammen. Det er en gave at få lov til at opleve.
Men min lille dame var alene i dagplejen i 30 minutter. Vi valgte at lægge ud med alene-tid allerede den første dag, da Luna Marie er MEGET glad for sin mor, og vi tænkte, at måske ville det forvirre hende, hvis jeg var med den første dag og så pludseligt gik. Og planen virkede! Luna Marie end ikke kiggede op, da jeg troppede op for at hente hende. Hun var fuldt optaget af at se, hvad de andre børn lavede. Det er altså fantastisk, når det er på den måde. Og moren klarede et faktisk også flot. Da jeg afleverede Karoline i dagpleje første gang, stortudede jeg hele vejen hjem. Men denne gang tog jeg løbeskoene på og løb en tur, mens Luna Maries var der alene. Og på den måde fik jeg klarhed over tingene og nød faktisk de 30 minutters frihed.

Og barnevognstæppet nåede at blive færdigt. Jeg hæklede de sidste muslingemasker lørdag aften, og her til morgen kunne jeg putte det i barnevognen - klar til at blive et varmt og trygt bekendtskab for Mindstlingen. Jeg er rigtig glad for det. Det er hæklet i Kauni garn og lavet med stangmasker i de 10 striber, hvorefter der er lavet 3 omgange fastmasker og til slut en omgang med muslingemønster.


søndag den 2. oktober 2011

Mæt







Mæt af skøn brunch med alt, hvad hjertet kunne begære
Mæt af skønne omgivelser i det stille Friheden
Mæt af samvær med de dejligste mennesker i verden
Mæt af tid til at være sammen med familien 

En helt igennem dejlig dag!

lørdag den 1. oktober 2011

Halvanden time

er længe at sidde i kø på en motorvej en fredag aften, når man egentligt bare gerne vil hjem!



Vi var på Fyn i går (for at købe en ny bil - HURRA!). Alt gik godt - lige indtil vi kørte ud på motorvejen, da vi skulle hjem. Et uheld blokkerede vejen, og i halvanden time sad vi helt helt stille. Det er altså lang tid. Heldigvis havde jeg taget mit tæppe med, så nu er jeg faktisk i gang med den afsluttende omgang muslingemasker, og i aften regner jeg med at færdiggøre det. Så der er ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...