onsdag den 28. august 2013

Genganger





Da jeg i juni mdr. strikkede denne kjole til Luna Marie, udbrød Karoline straks, at hun da også ville have en. Så efter indkøb af garn i yndlingsfaven, fik jeg lavet en hende. Som altid syntes jeg, at det var en anelse kedeligt at strikke samme model 2 gange. Men det hjalp lidt på det, at Karoline heppede på sidelinjen og var meget stolt over, at jeg strikkede til hende. Nu hvor den er færdig, er den desværre for stor - for stor til, at jeg helt tror på, at hun kan passe den til jul. Jeg tænker, om den krymper lidt, hvis jeg vasker den i maskinen? Og tør jeg det? Garnkyndige - HJÆLP MIG!


I må også meget gerne hjælpe mig med den her poncho. I kan nok huske mine brokkerier over strikningen af den. Og JA, selvfølglig (hrpf!) er den blevet alt for stor. Nogle gange burde jeg lære at lave en strikkeprøve. Eller i det mindste regne rigtigt i forhold til, hvilken størrelse jeg skal lave. Eller bare prøve at tænke lidt, når jeg bruger meget mere garn end forventet. Men altså, det gjorde jeg ikke. Og nu ligger den bare i hjørnet og genener mig. Jeg overvejer at trævle den op og strikke noget andet i garnet. Men det ærgrer mig at have brugt så mange timer på den og så ikke kunne bruge den. Måske jeg bare skal hækle sløjfer? De passer ihvertfald altid........

onsdag den 21. august 2013

Weekend





Smil til kameraet, sagde jeg - men Karoline var ikke helt enig

Weekenden stod som sagt i dåbens tegn. Karoline var så heldig at få lov til at teste t-shirten fra køb Chima på Legowear.dk , og t-shirten, som vi fik, passede perfekt til nederdelen, som jeg fik syet i starten af sidste uge. Karoline var dog i første omgang ikke særligt begejstret 'den er jo beskidt', sagde hun forarget om de multifarvede nister og var ikke meget for at prøve den. Men glimmerknapperne hjalp en del, og det er faktisk endt med, at hun omtaler den som yndlingsblusen. Sidst vi testede for LEGO, valgte Karoline selv en LEGO Friends (selvfølgelig) t-shirt, og den er blevet brugt virkeligt meget over sommeren. Denne gang blev det moderens smag, som vandt, og jeg er rigtig glad for valget. T-shirten sidder rigtigt godt på min lidt spinkle pige. Tit bliver tøjet for bredt, når det skal passe i længden. Og så er jeg stadig glad for kvaliteten af tøjet. Det er blødt og lækkert, og selvom den nu kun har været i brug i kort tid, tror jeg på, at faconen holder. Vi køber meget forskelligt tøj herhjemme. Jeg har handlet meget brugt, for jeg indrømmer, at jeg bliver lidt nærrig, når Karoline kommer hjem med maling over det meste af blusen, eller Luna Marie slår hul på bukserne første gang, hun har dem på. Men efter at jeg selv er begyndt at sy (lidt), må det købte tøj godt være lidt lækkert. Og blusen her passer til det meste, og så ses en malerklat næsten ikke i det nistede mønster;-)





Vi nød dåbsweekenden, selvom den ikke blev så rolig endda. Jeg havde sagt ja til at lave kager til dåben, og de kom til at bestå af hindbær- og tobleronemousse beklædt med fondant. Jeg lavede denne kage første gang til vores bryllup for 8 år siden, og lige siden er det blevet en fast tradition til større begivenheder.

Begge piger nød en weekend med familien, og vi voksne glæder os lidt til, at den næste weekend bliver en uden planer:-)

mandag den 19. august 2013

Dåbsgaver

Lille fætter Marius blev døbt i går. En rigtig dejlig dag, selvom dåbsbarnet protesterede noget under selve dåbsritualet. Luna Marie derimod var meget imponeret, og efter hver salme klappede hun ihærdigt i hænderne og udbrød "Mer musik, mer musik".

Nogle af gaverne skulle selvfølgelig også være hjemmelavede, og når nu at der endeligt kom en dreng i familien, skulle der tænkes blåt. Bilen er hæklet efter opskriften her, men da jeg ikke havde noget skumgummi, kom der bare almindeligt pudefyld i.

Elefant-ranglen så jeg en gang et billede af på instagram, uden at kunne finde en opskrift. Så der måtte jeg selv i gang med at freestyle.





Det er sjovt ikke bare at hækle lyserøde ting, og med en dreng på vej i kreaklubben, må jeg i gang med at spekulere over nye søde drengeting:-)

Hav en skøn mandag!

fredag den 16. august 2013

En ny vinder?

Jeg har endnu ikke hørt fra vinderen af denne give-away.

Hvis jeg ikke hører fra vinderen inden mandag aften, trækker jeg en ny!

God weekend:-)

torsdag den 15. august 2013

Så skal der strikkes hurtigt



Jeg må i gang med at strikke virkeligt hurtigt.
For i dag fandt jeg Lene Holm Samsøes nyeste bog i postkassen, og jeg er allerede faldet på halen over de fantastiske opskrifter. Pigerne har allerede udset sig nogle favoritter, og det samme har jeg. Så både cardiganen og Bella-toppen skal nok på pindene i nærmeste fremtid.

Men inden da skal kjolen til Karoline lige gøres færdig. Jeg er kommet ret langt siden lørdag, hvor jeg startede. Jeg er under ærmerne nu, og heldigvis er det meste af tællearbejdet slut. Så nu er det bare at strikke den lang nok - hvis jeg da vel og mærke har tålmodighed nok - ellers må det blive en vest:-)




onsdag den 14. august 2013

De krydsede fingre hjalp

I går var vi til undersøgelse på Aarhus Universitetshospital for at få tjekket Karolines hørelse efter, at vores sædvanlige ørelæge ikke har kunnet få en godkendt høreprøve på hende. Selvom jeg har været ret cool omkring det, blev jeg nu lidt stille i går,  da vi sad i venteværelset. Men heldigvis var der ingen grund til bekymring, for Karolines hørelse er i normalområdet *armene over hovedet*


Det er bare en stor lettelse at vide, at hun er okay. At vi ikke skal gennem flere undersøgelser, og at der ikke skal tages særlige hensyn til hende. Og samtidigt er jeg imponeret og glad for den behandling, vi har fået.

Min skønne pige nød, at det var hende, som var i centrum. Hun var lidt stille og genert, men bagefter lignede hun en, som var vokset flere cm. Aftensmaden skulle vi spise, bare hende og jeg, og Karoline måtte vælge hvor. 'I Ikea', kom svaret prompte, for Ikea er Karolines yndlingssted. But what not like - der er både is og legehjørne:-) Allerbedst blev det, da hun fik lov til at komme ind i legerummet med mig placeret udenfor. Heldigvis (HELDIGVIS!!) havde jeg garn med, så nu er kjolen fra Knit for your kid klar til ærmer:-)

Hav en dejlig onsdag:-)

tirsdag den 13. august 2013

Sytid

Da jeg købte min symaskine sidste forår, var jeg sikker på, at jeg lynhurtigt ville kunne sy de mest fantastiske ting. Jeg havde store planer om alt det, som jeg skulle teste, og i begyndelsen gik det også fint med at komme i gang.
Men jeg må indrømme, at jeg stadig synes, at det er lettere at fiske garnet frem om aftenen end at få fundet alt mit sylir frem. Derfor var det rart, da min veninde og jeg blev enige om at lave vores egen lille syklub, hvor vi mødes ca. en gang om måneden og hjælper hinanden med at lære at sy.

I går var første aften i den nystiftede klub. På forhånd havde jeg besluttet, at jeg gerne ville gentage succesen med at sy en nederdel med lommer efter denne DIY, men denne gang skulle det være til Karoline.

Og efter en enkelt opsprætning lykkedes det faktisk at få denne fine nederdel lavet færdigt. Og bagefter nåede jeg en lynhurtig simpel nederdel til Luna Marie.



Det er skønt at have fået en syveninde. Og særligt fordi vi er lige langt (eller kort)i forhold til, hvad vi kan med en symaskine. Der er ingen dumme spørgsmål, men derimod en frygtelig masse grin, når vi tager den lidt på gefühl og sjusser os frem, hvilket ikke altid ender heldigt, når man syr.

I dag har jeg så hentet bogen 'Vild med nederdele' på biblioteket og lige bladret den hurtigt igennem. Og jeg har ret store forventninger til bogen - faktisk ligner det en bog, som jeg er nødt til at eje. Min drøm er at kunne sy til mig selv - ikke balkjoler eller habitjakker, men bare en enkel nederdel eller et par sommerbukser. Og et sted skal man jo starte, og jeg er startet med at låne bogen:-) Hav en dejlig tirsdag aften!


mandag den 12. august 2013

Allerede yndlings




I weekenden fik jeg hæftet alle ender og monteret knapper på min 'allerede yndlings' cardigan. Jeg var ret spændt på at prøve den, fordi det på en eller anden måde er lykkedes mig at strikke for stort til mig selv. Men den passer bare perfekt, og den er lige så lun og lækker, som jeg havde håbet på.

Jeg har brugt en opskrift herfra, men jeg valgte at strikke den op i Lima garn fra Drops, fordi det var, hvad jeg kunne få fat i, og selvom løbelængden ikke passede helt, så kom det alligevel til at passe fint. Bølgemønstret har jeg kigget længe efter på Pinterest, og nu fandt jeg endeligt en mulighed for at teste det. Jeg var noget i tvivl, da jeg startede på mønstret, men da jeg fik sat det mørke på, virkede det rigtigt godt sammen. Resterne af garnet skal uden tvivl også bruges til noget med bølger - et hue til pigerne måske?


Jeg er gået i gang med en kjole til Karoline fra 'Knit for your kid'. Jeg har strikket en tidligere til Luna Marie, og som altid er jeg ikke særlig vild med at strikke det samme 2 gange. Og kjolen er et værre tællearbejde, synes jeg, så det er ikke et, som der er nemt at tage med. Kjolen til Luna Marie tog 2 uger at strikke, så jeg HÅBER, at jeg i starten af september kan starte op på et andet projekt. Hvorfor ikke bare starte med noget andet sideløbende, kunne man spørge sig selv om? Men som sagt keder kjolen mig allerede lidt, så hvis jeg starter noget mere op, ved jeg, at jeg ikke får den færdig før dagen før jul. Så hellere surmule lidt over den og få den færdig. Kender I det - surmuleri over strikkeri?
I aften skal jeg have pakket symaskinen ud for første gang i lang tid. En veninde og jeg har aftalt at lave en lille syklub, fordi vi begge 2 gerne vil være bedre til at sy. Jeg håber at kunne få syet nederdele med lommer til begge piger, og så er det min plan, at jeg vil i gang med kjoler til dem bagefter, hvor det nye stof (måske) er kommet i Stof & Stil.

søndag den 11. august 2013

Is

Her i familien er vi ret glade for is. Så glæden var stor - for os alle 4 - da jeg i torsdags fik en ismaskine i fødselsdagsgave.

I dag er den så blevet testet for første gang, selvom Karoline syntes, at det var forfærdeligt hårdt at skulle vente en hel dag på, at fryseelementet blev klar.

Jeg valgte at prøve bananisen herfra, og det var en stor succes. Det er jo vildt nemt at lave sin egen is, og både børn og voksne er klar på at gentage succesen. Jeg var lidt spændt på, hvor omfattende hele islavningen ville være, men jeg er positivt overrasket. Det hele har taget max 10 minutter i arbejdstid, og så havde vi rigtig god is. Næste gang skal der nok lidt chokolade, mente de andre. Men jeg glæder mig til at kunne lave min egen lakridsis - og alle mulige andre varianter.


Vi har haft en stille søndag efter en hektisk uge. Den første uge efter sommerferien er altid lidt hård at komme igennem, synes jeg. Men det gjorde det så heller ikke bedre, at vi havde formået at få booket alle aftener, at Morten har arbejdet hele weekenden, og at der var inviteret til familiefødselsdag i går. Fødselsdagen gik rigtigt fint, og en af gæsterne var den skønneste hund, som i den grad mindede om Fimpe. Det var 1 år siden, at han døde i går, så jeg var nok lidt ekstra optaget af hunden. Fimpe var en blandingshund, og vi vidste ikke helt, hvad han indeholdt. Men hunden i går lignede ham på en prik og havde netop den størrelse, som vi drømmer om. Det var en blanding af Cocker spaniel og Cavalier king charles spaniel, og både Morten og jeg er enige om, at vi har fundet den hund, som vi gerne vil have. Nu skal vi bare blive enige om, hvornår vi skal have ny beboer i huset?

I dag har pigerne og jeg nydt en dag uden planer. Vi har strikket, leget, fået ordnet praktiske ting og endeligt kommet i gang med kartoflerne fra køkkenhaven:-) Luna Marie har været meget snaksagelig og fortalt om, at hun snart (efter nytår) skal i børnehave og som hun udtrykker det "Så jeg ønske mig Nintendus";-) Jeg er forundret over, hvor bevidst en 2.5 årig kan være og kan ikke helt lade være med at grine af hende. Det er så tydeligt, at hun tager ved lære af alt, hvad Karoline gør, og at de 2 piger virkeligt har meget glæde af hinanden. Men dog venter vi lige et par år med en 'Nintendus':-)

lørdag den 10. august 2013

Pay it forward

I begyndelsen af 2013 tog jeg imod pay it forward udfordringen på Facebook.

Det betød, at jeg gerne ville glæde 5 personer i mit netværk i løbet af året. Det kan være hvad som helst. En bog, en blomst, en biograftur på en regnvejrsdag.

Det første halvår af 2013 gik dog, uden at jeg fik skudt noget som helst i gang. Men NU skal det være. Jeg brugte derfor noget af sommerferien på at hækle denne sprutte til en kollega, som venter en søn i september. Nu er pakken sendt afsted, og jeg håber, at modtageren bliver glad.

Jeg kan egentligt godt lide den her udfordring. Jeg kan godt lide, at jeg ikke er tvunget til at sende noget afsted i løbet af 14 dage, for jeg ved, at så mister jeg lysten til det. Men her kan jeg selv bestemme, hvornår det skal være, og hvad det skal være.

Jeg har nogle ideer til de næste modtagere, men lige nu er der rigeligt på pindene derhjemme, så jeg er glad for, at jeg har resten af året til at få produceret gaverne.



torsdag den 8. august 2013

Status

Den anden dag sad jeg og læste baglæns på bloggen. Og det slog mig, at jeg i flere indlæg har skrevet om at finde hverdagslykken, om at blive rigtig glad nede i maven og om at have den rigtige mavefornemmelsen om, hvor jeg er i livet.

Og så gik det op for mig, at det har jeg jo nu! Jo jo, det er hårdt til tider, og at starte op efter ferie kombineret med planerne om at få huset malet færdigt var muligvist en kende optimistisk. Men altså, sådan har alle det jo.

Jeg indrømmer også gerne, at det har været nogle hårde år, siden jeg blev gravid med Luna Marie. Graviditeten trak tænder ud i hele familien, og det samme gjorde den første tid efter fødslen. Jeg havde svært ved at finde mig til rette som mor til 2, og jeg følte i lange perioder ikke, at jeg kunne genkende mig selv.

Men nu føles det som om, at det hele er ved at falde på plads. Min hjertebanken over den mindste uforudsete ting er forsvundet. Som nu i går aftes for eksempel, hvor jeg under et frisørbesøg kom i tanke om, at Karoline skulle have en billedecollage om sin sommerferie med i børnehave, og at jeg havde en del ting at forberede inden min fødselsdag i dag. For et halvt år siden ville jeg have mærket, at hele kroppen trak sig sammen, og jeg ville miste overblikket og se mulighederne. Det er skræmmende at tænke tilbage på, for det tog jo kun en halv time, og så havde Morten fået den printet hos sine forældre. Men da jeg stod ude på trappen og nød denne smukke solnedgang, gik det også op for mig, at jeg er ved at finde mig selv igen. Jeg er glad, og jeg er tilfreds med, hvor jeg er i livet nu. Jeg har fjernet uroen og alle de dårlige tanker. Jeg har fået mod på at udfordre mig selv igen, og jeg har fundet ud af, at hverdagslykken gemmer sig lige bag hjørnet - hvis man kigger ordenligt efter:-)

Solnedgang i går aftes - hvordan skulle man andet end være lykkelig

onsdag den 7. august 2013

Mere garn

I sommerferien tog min mor, Karoline og jeg på tur til Gug for at besøge Garnudsalg. Der var langt derop fra Thy, og jeg fortrød måske en enkelt gang, da vi kørte rundt i Aalborg for at finde en hæveautomat (note til mig selv: Der er en hæveautomat 200 m. fra butikken!!).

Men det var en rigtig rigtig god oplevelse! Butikken er hyggelig og trang, og der er masser af garn at fornøje sig med. Men mest af alt var jeg ret imponeret over den rolige stemning, som herskede. På denne fredag, hvor der var afskyeligt varmt og trykkende, havde en del andre strikkeglade damer fundet vejen derop, og der blev langet garn ud over disken mange gange, mens vi var. Men alligevel var der tid til at spørge og mærke og lave udregninger.

Jeg kom hjem med garn til 2 projekter - som nordjyde passer jeg jo på med at købe for meget ind (og ikke et ord om, at det nok blivere dyre i transport, når jeg snart må derop igen).



Første projekt bliver en kjole som denne til Karoline. Hun var selv med deroppe netop for at vælge garnet, for sådan går det, når man er blevet 5 år. Mine ideer om at strikke den i grøn eller karrygul blev med det samme fejet af bordet, og selvfølgelig skal den da være lilla. Karoline elsker lilla, og jeg indrømmer, at det nu også er lidt hyggeligt at blive mor til en ægte prinsesse, som kun kan lide lyserød og lilla.

Det sidste garn - højlandsuld og mohair - skulle gerne blive tryllet om til en sweater til mig selv. Jeg har besluttet mig for at prøve kræfter med Liselottes opskrift. Jeg har endnu ikke helt besluttet mig til, hvordan min version skal være. Men jeg har jo været noget forelsket i boblerne på min cardigan, så måske kommer der også sådanne på sweateren. Men fordelen er jo også, at jeg først skal beslutte mig til sidst, fordi den strikkes oppefra. Det er jeg nu også lidt spændt på, for jeg har ikke prøvet den teknik før. Men efter at have nærstuderet opskriften, virker det næsten som om, at det er lettere end at strikke den nedefra, fordi man så slipper for at sidde med ærmerne og samle. Bagsiden er selvfølgelig, at ærmerne skal strikkes til sidst, og eftersom at jeg ikke er den store ærmestrikker, så ignorerer jeg lige det faktum. Jeg tænker, at projekterne egner sig godt til at tage med på vores tur til Tyrkiet om en måned. Jeg har en idé om, at jeg godt kunne få strikket lidt om aftenen, når pigerne sover. Men måske er det bare ønsketænkning?

Hvor om altid er, så skal jeg helt sikkert til Gug igen. Næste gang slæber vi min søster med, for hun er om muligt endnu mere garngal end mig. Så jeg er allerede i gang med at udtænke nye projekter, hvilket nok ikke kommer bag på nogen:-)

tirsdag den 6. august 2013

Lidt på forhånd


Om 2 dage er det tid til at fejre.... mig! Jeg har nemlig fødselsdag og nu kun 8 år til næste hjørne, som jeg forresten glæder mig ret meget til. 40'erne er helt klart de nye 30, og jeg har i flere år sagt, at jeg glæder mig til at runde. Men altså, det er der jo et par år til, og i mellemtiden glæder jeg mig til at blive 32.

Efter at vi har fået pigerne, har fødselsdage ikke sagt det helt store for mig. Jo, det er skønt at blive fejret, men jeg glæder mig meget mere til pigernes fødselsdag og at gøre det helt store ud af deres.

Men derfor ønsker jeg mig nu alligevel et par ting. Og som altid er de mest til huset og indretningen.

Hay Kaleido bakker // Hay mega-dot sengetæppe// Kopper med bogstaverne J U L fra Design Letters// Light House fra Normann Copenhagen



Et ønske, som jeg dog ikke har fået puttet på ønskesedlen, kunne være en overnatning her. Vi besøgte stedet for nogle år siden til brunch, og lige siden har jeg drømt om at komme tilbage. Der er så utroligt meget charme og stedet, og der er skønne muligheder for at komme ud og nyde naturen. Jeg drømmer om at tage derop i efteråret og gå en tur i skoven ved siden af. Jeg drømmer om at sidde hele søndagen og spise brunch og læse avis. Jeg drømmer om at sove længe i deres smukke værelser. Men inden jeg drømmer mig for meget afsted, kunne det tænkes, at jeg skulle fortælle nogen om drømmen?

mandag den 5. august 2013

En vinder er fundet



En vinder er fundet af fotobogen fra Cewe.

Bag loddet gemmer sig denne blogger. STORT tillykke! Send mig en mail, og så finder vi ud af det:-)





Der er endnu en give-away på vej, så kig med:-)

torsdag den 1. august 2013

Sommerstrik

Ét ord må være sommerens genganger - garnmangel. Hele to gange er jeg sluppet op for garn og har ikke kunnet gøre projektet færdig. Tsj, hvor er det altså bare irriterende.

I går aftes brugte jeg den sidste rest garn, som jeg havde til denne cardigan. Som helt sikkert bliver vinterens yndling, det kan jeg mærke allerede nu. Lige siden jeg så bølgemønstret første gang, har jeg vidst, at jeg ville prøve kræfter med det. Og da jeg kom i gang, kunne jeg se, at det var helt rigtigt. Det er gået vildt stærkt med cardiganen. Jeg startede sidste mandag og mangler vel lige et par raglanindtagninger mere, men pind 5 hjælper også med overskueligheden. Så nu venter jeg bare på, at der bliver sendt nye forsyninger.


Ponchoen herunder havde jeg med på campingferie. Og jeg havde egentligt også garn nok med, hvis det ikke var fordi, at vi lavede planerne om og tog direkte til Thy efter turen til Løkken. Men jeg indrømmer også gerne, at det var lidt rart, at jeg var nødt til at gå i gang med cardiganen i stedet. Jeg har et had/kærlighedsforhold til den poncho, for på den ene side synes jeg, at den er rigtig fin, og jeg er sikker på, at det bliver dejlig til vinter. Men på den anden side har den irriteret mig at strikke fra dag 1 - og det hjalp jo ikke mere på det, at jeg strikkede forkert og var nødt til at trævle op, da jeg var halvejs (HALVVEJS!!!), og desuden tror jeg ikke, at det vil klæde mig. Men der mangler bare 8 cm. og 10 omgange perlestrik, og det burde jeg vel næsten kunne overkomme?


Et enkelt projekt har jeg dog fået færdiggjort i ferien, selvom det ikke helt tæller, da cardiganen har ligget klar i et par måneder og kun manglet knapper. Ikke om jeg helt begriber, hvorfor jeg ikke bare har fået den gjort færdig før, men det har jo heller ikke været vejr til, at Luna Marie har kunnet have den på alligevel. Opskriften er fra Garnstudio, og garnet er højlandsuld fra Garnudsalg.



Som Marie tænker jeg også efterårets og vinterens projekter. Jeg har købt garn til en kjole til Karoline og en sweater til mig selv. Desuden drømmer jeg om at strikke huer til pigerne, og så kan jeg ikke helt glemme tanken om at strikke en 'Sarah Lund' til mig selv. Men de andre ting skal overståes i første omgang, så måske det bliver et 2014-projekt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...