Jeg troede ALDRIG, at det skulle komme fra mig - en opskrift med rødbeder. For indrømmet, jeg har altid haft det lidt svært med den grønsag. Ikke helt forstået den eller dens smag for den sags skyld. Før nu! En kollega gav mig opskriften på denne salat, som jeg nu glædeligt deler med jer. For måske sidder den en anden rødbedehader, som jeg ligefrem kan omvende.
Rødbedesalat med spelt
1 kg. kogte rødbeder i tern
300 g. kogt spelt (jeg har brugt perlespelt)
100 g. afskallede hakkede hasselnødder
1 håndfuld tørrede tranebær hakket groft
blandes med dressingen, som består af
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 spsk. honning
1 hakket fed hvidløg
Salt
Peber
Og den bliver kun bedre af at få lov til at stå til dagen efter - god fornøjelse!
Vi har haft et par dejlige efterårsdage herhjemme med masser af tid til at lave alt og ingenting, og vi har nydt det i fulde drag. Nu er pigerne sendt på efterårsferie i det nordvestjyske, og vi forsøger at nyde roen. Det er underligt, at man er blevet vænnet så meget til larm, at stilheden nu virker helt larmende. Jeg vil dog forsøge at nyde de næste dage i fulde drag, også selvom jobbet kalder allerede i morgen.
Ser lækker ud, den tror jeg at jeg må prøve snart:-)
SvarSletÅh nej, Marie pillede ved computeren igår, da jeg var på din blog, og nu er det hele så småt at jeg ikke kan løse hvad du skriver (eller hvad jeg slev skriver, så undskylder for stavefejl), hvordan mon jeg får den normal igen?
SvarSletTak for opskriften! Den skal helt sikkert afprøves, for herhjemme er vi alle sammen superglade for rødbeder:-)
SvarSlet