I weekenden kom vi til at kigge på vores rabarberbed, som uden at vi helt havde opdagede det, var vokset til ukendelighed. Vi fik for nogle år siden en lille plante af mine forældre, og den har virkeligt givet afkast i år.
Så lørdag aften lavede jeg en portion saft med denne opskrift:
1.5 kg. rabarber skåret i små tern
1 l. vand
500 g. rørsukker
Kornene fra 1 vanillestang
Rabarberne koges med de andre ingredienser til de er godt udkogte (ca. 30-40 minutter) og sies i et klæde, hvorefter saften hældes på flasker.
Det resterende rabarber'snask' puttes også i en dåse og bruges som topping på fx yoghurt eller på en ostemad.
Man kan putte atamon i for at forlænge holdbarheden, men det ser nu ikke ud som om, at det er nødvendigt herhjemme.
Uh ha, det må vi da vist også have lavet - vores rabarber er gået helt amok :)))
SvarSletTak for opskriften søde :)
Det er super nemt, og så smager det super frisk og lækkert!
SletÅh Mums det er bare lækkert. Skal jeg vist også have lavet af mine rabarber. De skal bare lige vokse lidt mere tror jeg.
SvarSletTak for opskrift, den skal da prøves af.
Kh Trine
Selv tak - det kan bestemt anbefales!
Slethvor lækkert at i kan lave saft og kompot af egen høst :)
SvarSlet