mandag den 19. november 2012

Strikket poncho i perlestrik

I weekenden fik jeg færdiggjort denne poncho i perlestrik. I flere år har jeg gået og sukket i det skjulte over en kollegas poncho. Uden at spørge - hvilket egentligt er lidt sært. Men da jeg så endeligt fik taget mig sammen, viste det sig, at den var utrolig enkel at lave. Og samtidig var det en god øvelse i bare det at strikke vrang og så var det fedt at kunne sætte flueben ved perlestrik - nu kan jeg sgu også det! Tænk, at jeg i løbet af 2012 er gået fra ikke at vide, hvordan man slog masker op til nu at kunne se en beklædningsdel, forelske mig i den og så bare selv lave den! Det giver altså den vildeste armene over hovedet følelse!
Opskriften har jeg fundet her og her, og jeg har strikket den i den skønneste naturuld, som varmer godt her til vinter (faktisk så godt, at jeg godt kunne frygte, at den kommer til at bo på mig). Der er gået 4 nøgler garn, og den er strikket på bare 1 uge, så det er et overkommeligt projekt, som til og med er godt til fjernsynskiggeri.Weekenden er endnu en gang tilbragt i det nordvestjyske, hvor vi brugte lørdagen på at finde lærkegrene i en skov nær havet. Jeg ELSKER at gå derude og næsten kunne fornemme havets buldren (og heldigvis så vi ingen ulv!!). 


Og der blev også tid til at lære at bruge strømpinde. Jeg lover ikke at gentage mit ordforråd lørdag aften, da jeg for første gang sad med 5 pinde. Og jeg bliver nok aldrig helt glad for det, for det er da noget værre bøvl at holde styr på. Men nu er jeg næsten færdig med ærme nr. 2, og så melder udfordring II sig - raglan?!?!?! Hvordan gør man dog det? Sidder I med det bedste link, må I meget gerne dele. Og ellers har søde søde Marie fra kreaklubben lovet at komme mig til undsætning på mandag - hvad skulle jeg dog gøre uden den kreaklub??


8 kommentarer:

 1. Du bliver så glad for den poncho! Jeg har selv 3 + 1 der er strikket lidt længere/større, så den nærmest fungerer som et slag/kappe:-) Jeg er sikker på at du har luret det med raglan inden vi mødes igen- jeg kender dig efterhånden, og du er MEGET ihærdig og stædig- på den gode måde;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg elsker den allerede! Og jeg tror muligvis, at jeg er nødt til at lave et par stykker mere!!!

   Hm.... Du kender mig allerede ret godt, for jeg har googlet og googlet og nu er det lykkedes, og jeg raglanstrikker, så der står røg ud af ørene...

   Slet
 2. Hvor er du sej til det strik. Hvis du aldrig bliver glad for det med 5 pinde kan jeg anbefale magic loop du kan se videoer på youtube, med magic loop strikker man på rundpind. Glæder mig til at se mere færdigt strik fra dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har været i gang med at lure på magic loop, men det ser mig noget mystisk ud. Men måske skal jeg bare hoppe ud i det?

   Slet
 3. Fin fin poncho! Og perlestrik har sådan en fin effekt i sig selv :-) jeg tænker også du har luret raglan inden, det kan være der findes en video på youtube. Men ellers så kigger vi på det mandag. Glæder mig til at komme på besøg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie! Jeg er også ret glad for den effekt, som perlestrik giver, og så har det været super god træning for mig.

   Vi ses - hurra - allerede på mandag:-)

   Slet
 4. Du er simpelthen så cool med det strikken! Den er super fin din poncho og jeg er helt vild med farven!
  Hvor er Luna Marie sød! - og bliver stor!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christina - jeg er simpelthen blevet så bidt af det! Og så elsker jeg at kunne veksle mellem strik og hækling, så det aldrig bliver kedeligt.

   Ja, hun gror og gror, og jeg må indrømme, at jeg slet ikke kan forstå, at min baby er væk....

   Slet

Tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig så absolut glad indeni :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...