torsdag den 21. marts 2013

Og så kiggede man lige ordentligt efter

Morten spurgte i går morges "Nå, hvad skal der så ske i dag?" "Ingenting usædvanligt" svarede jeg, for det var virkeligt sådan, at jeg havde tænkt dagen. På arbejde, hente børn, til gymnastik, spise og smide mig på sofaen med ærmestrikkeriet.

Jeg kørte hjemmefra i god tid på grund af sneen. Men jeg når ikke så langt, før jeg ser en bil, som er skredet ud og landet halvt på taget og halvt på siden. Det sker jo i det her vejr, så jeg kører frem mod bilen - ligesom resten af den bilrække der er på vejen. Da jeg nærmer mig, ser jeg pludseligt noget lyst hår stritte op i bilen og det slår mig, at der da er en derinde.

Og det var der skam. En ung pige lidt i chok og lidt forslået, som ikke kunne komme ud. Sammen med en anden tilløbende får vi hende ud, og alt er sådan set i orden. Hun er ikke kommet til skade, kæresten vil komme og klare det med bilen, alarmcentralen blev adviseret - dog uden at hun skulle der forbi, og jeg fik hende kørt hjem.

MEN ALTSÅ!!! Hvorfor var der ingen, der stoppede? Der kørte 5-6 biler forbi bilen, inden jeg kom derhen, og ingen af dem stoppede på trods af, at hvis man bare lige kiggede en ekstra gang, ville kunne se hende. Jeg ved godt, at vi allesammen har travlt, og at vi skal skyyynde os afsted. Men det gibber i mig, når en ung pige sidder fast, uden at nogen hjælper hende.

Jeg var lidt rystet i går, men glad for at opleve min egen reaktion. Det er jo så let at sige, at "hvis det sker, vil jeg da med sikkerhed...." - det er bare aldrig helt til at vide, hvordan man reagerer, når virkeligheden banker på.

Jeg fik ikke nummeret på pigen, og det ærgrer mig lidt i dag. For jeg ville jo vildt gerne vide, hvordan hun har det. Men jeg håber, at hun er helt OK, og så sænker jeg farten lidt mere og kører lidt pænere.

3 kommentarer:

 1. Puha, sikke en oplevelse! Ja jeg undres også over folk nogle gange! Min veninde opdagede for et par måneder siden en mand der var faldet om på gaden. Hun sprang straks ud af sin bil og begynde at give hjertemassage, mens hun prøvede at få en forbipasserende til at ringe 112. Da hun efter 15 min hjertemassage var ved at blive træt, spurgte hun om nogle af alle dem der stod og kiggede på ville overtage! En mand svarede lige så frækt, jeg kender ham ikke, det har ikke noget med mig at gøre! En anden stod bare og spiste af en chipspose som om det var et underholdningsprogram!
  Hva fanden er det for et samfund?

  Godt du reagerede og fik hjulpet hende ud:-)

  SvarSlet
 2. Fantastisk at du reagerede - det bør og skal vi alle gøre! Rigtig dejlig weekend til dig og familien. Kh. Louise

  SvarSlet
 3. Det er simpelhen utroligt at folk bare kører forbi. Jeg kan blive så hidsig over sådan noget. Godt du stoppede og godt der ikke var sket hende noget.

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig så absolut glad indeni :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...