onsdag den 9. oktober 2013

Noget om ikke at mestre alting

I går var en god dag. Pigerne have en af de dage, hvor de helst bare ville lege selv, hvilket betød usædvanlig meget "mig-tid" på sådan en helt almindelig eftermiddag. Det er vi overhovedet ikke vant til, for eftermiddagene plejer at være ensbetydende med ulvetime, lettere kaos og en lidt forsvedt mor, som drøner rundt.

MEN ikke i går, så jeg tænkte, at jeg da lige ville udnytte tiden og bare lige sy et par ballonbukser til Luna Marie. For hvor svært kunne det mon være? Ikke særligt svært, troede jeg, og jeg nåede da også at tænke, at måske ville det endeligt lykkedes mig at sy noget, hvor jeg ikke skulle sprætte op. Den tanke kom jeg dog hurtigt fra igen, da det åbenbart ikke er særligt logisk for mig at sy ballonbukser! Ihvertfald ligger stoffet nu krøllet sammen i et hjørne, og symaskinen blev pakket sammen i lettere hysteri! Jeg har grublet over det hele aftenen, natten og morgenen, og jeg forstår stadigvæk ikke, hvordan jeg kunne sy så meget forkert, og jeg forstår overhovedet ikke, hvordan jeg, hvis jeg vel og mærke fik syet stoffet rigtigt sammen, kan få foeret ind i bukserne.

Heldigvis er der da lidt, som lykkes. I mandags havde jeg besøg af en veninde, som jeg har lavet en syklub sammen med. Denne gang ville vi begge gerne have udryddet lidt af stoflagret, så vi syede begge en stofslange. Heldigvis et ganske harmløst projekt, som lykkedes *armene over hovedet* Og slangen har skabt stor glæde hos begge piger, så nu må der vist syes endnu en.Men hvordan er I blevet bedre til at sy? Jeg HADER at sprætte op og mister hurtigt gejsten, når det mislykkedes.....

11 kommentarer:

 1. Øvelse.. Og så nogle sy-bøger som forklarer tingene, så man kan forstå det :-) Har du syet efter et mønster?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har syet efter Minikreas, men jeg forstod ikke vejledningen:-/

   Slet
 2. Altså - ballonbuksen starter du jo med at sy sammen for neden i benet... Og derefter syer du det stykke som skal være på kroppen sammen...
  Der hvor jeg gjorde det hele galt første gang, var at jeg kom til at sy benene sammen som et rør... Der skal du lægge buksen så der danner sig et o inde i buksebenet, og så bare sy rundt i det o... (så foeret ligger i den ene ende, og yderstoffet i den anden ende og så mødes de nede i buksebenet)...

  Hvis det er elastikken i bunden der driller - så lig stoffet med ret mod ret, yderstof mod foerstof og sy elastikken fast nede i bunden ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har gjort fuldkommen det samme galt som dig, og NU forstår jeg det (tror jeg nok) - det må testes i weekenden:-D

   Slet
 3. Jeg har aldrig prøvet at sy bukser med foer. Men jeg begyndte først at sy for 1 måned siden, og er startet med det helt simple, nederdele og leggings, hvor jeg har fulgt DIY's i blogland, synes det er nemmere at følge en masser billeder end en beskrivelse i en opskrift. Det mest komplicerede jeg har lavet var overalls, der var nogle ting jeg kke helt fangede, men der er jeg så heldig at have mor jeg altid kan ringe til og få hjælp.
  Øvelse, Øvelse og Øvelse og ikke for komplicerede mønstre;)
  Men slangen er da blevet så fin:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Men kan du godt sy leggins uden en overlocker? Jeg vil vildt gerne sy leggins, men "tør" ikke, netop fordi jeg ikke har en overlocker. Men måske kan man godt:-D

   Slet
 4. Øvelse, øvelse og øvelse! Jeg har kun syet i 3-4 år og jeg er mere eller mindre selvlært! Jeg har været ved at sortere alt Ankers gamle tøj til lillebror og jeg kan da se at jeg er konmet langt på de 2 1/2 jeg har syet til ham!
  Søg DIY på nettet og brug sybøger, der er så mange gode fif at få rundt omkring! Ser du noget på en blog du gerne vil gøre efter, så spørg, de fleste hjælper glædeligt!
  Jeg skriver fra telefonen, så kan ikke lige tjekke, men jeg mener at Carla og krudtuglen har en DIY på ballonbukser! Ellers så spørg hende om fif, hun havde et par på bloggen så sent sim idag;)
  Pøj pøj og min opsprætter kommer altså også stadig i brug i ny og næ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine gode råd. Kiggede på Carla og Krudtugler, og hun har en på en ballonnederdel, som jeg måske vil forsøge i aften - måske!

   Slet
 5. Tjaaa øvelse, øvelse, øvelse ;)
  Men jeg har da en ide´. Jeg syer bukser, du strikker :D
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. HA HA - rigtig god ide:-D Men problemet er, at jeg virkeligt gerne vil lære det jo.

   Slet
 6. Åh jeg mestre det desværre heller ikke - men det er vist min tålmodighed der modarbejder dette! Men det er da en super fin slange du har lavet - så lidt kontrol har du da over maskinen!!

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig så absolut glad indeni :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...