onsdag den 19. juni 2013

Tanker på en regnvejrsdag

Vi var til kontrol hos ørelægen i går. Begge piger skulle have deres dræn kontrolleret, og samtidigt skulle Karoline have en høreprøve.

Drænene sad fint hos Karoline, og hos Luna Marie var de allerede ude. Men høreprøven gik desværre ikke så godt. De sidste tre gange har Karoline heller ikke 'bestået' høreprøven, og også herhjemme mærker vi efterhånden hendes dårlige hørelse. En ting er selvfølgelig alderen, for en 5 årig hører ikke altid, når mor stiller krav. Men vi har også været opmærksomme på, at hun i bestemte vinkler simpelthen ikke hører, hvis vi siger noget. Og også i situationer med legekammerater kan det mærkes, at hun ikke hører så godt som andre. Hun starter meget skingert ud, når hun taler, og først når man beder hende dæmpe stemmen, taler hun almindeligt. De andre børn reagerer, fordi hendes stemme til tider skærer igennem luften  - vel sagtens fordi hun ikke selv kan høre, at det er for højt.

Så vi var noget spændte på næste træk fra ørelægens side. Ørelægen syntes også, at det var lidt bekymrende, at hendes høreprøve ikke var bedre. Så vi blev henvist til Høreklinikken i Aarhus!

Dong! Det var en besked, som jeg lige skal synke. I går var jeg fuldkommen okay med det, men i dag kan jeg godt mærke, at jeg lige skal have det sat på plads. Vi håber selvfølgelig, at det er en storm i et glas vand, og at det bare er en dårlig vane, at hun ikke hører efter, og at stemmen også bare er en vane. Men hvad nu hvis? Hvad nu hvis at hun har hørenedsættelse? Hvad vil det betyde for hende resten af livet - og for os? Vores oplevelse er, at hørelsen bliver dårligere men hvor dårlig bliver den?

Jeg ønsker, som alle andre, det aller bedste for mine børn. Jeg vil gå igennem ild og vand for dem og hader, når de møder modstand. Men jeg ved jo godt, at man aldrig kan undgå, at alt ikke bare kører, som man forudsætter. Og jeg ved også godt, at en hørenedsættelse ikke er det værste, man kan komme ud for. Men alligevel altså! Øv!

Det bedste, som jeg har

8 kommentarer:

 1. Åh altså øv - jeg har selv nedsat hørelse og har haft det længemen dog endnu ikke så jeg i ørelægernes øjne skal have høreapparater - men da det er en arvelig form jeg har holder vi øje med ungernes hørelse og desværre er Bassens heller ikke i top, ikke kritisk ENDNU, men nok til at jeg som mor straks bekymre mig :( men altså! Man kan få så mange super fine og seje høreapparater i dag, med fine farver osv så mon ikke de kære unger bare synes det er lidt cool? Det har jeg valgt at tro på - hvis nu...

  Perspektiverne på længere sigt vil jeg ikke tænke på endnu, og tænker I nok også må tage en ting af gangen - synes det er godt hun er blevet sendt videre, så får I en højere faglig vurdering af nogen der er langt mere specialiseret og det er aldrig en dårlig ting ;)

  Smil

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar - det er rigtigt rart at høre dine erfaringer. Jeg prøver at tage én dag ad gangen og håbe, at det 'bare' er ingenting.

   Slet
 2. Vil også blot berolige med at min bedste venindes lillesøster har virkelig dårlig hørelse, og høreapparat - der gik virkelig mange år før jeg opdagede det! Når blot hun har den i hører hun alt og ingen ser den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar - jeg håber ikke, at høreapperat er løsningen, men så dårligt hører hun nu heller ikke.

   Slet
 3. Det er jeg ked af at læse Anna, jeg tror på der kan være en simpel forklaring på det. Hos min niece sad der en virkelig stor klump ørevoks de ikke først havde set, og da den var ude var alt normalt igen. Hun havde også haft problemer med ørerne generelt. Jeg håber i får en positiv melding, og jeg forstår godt det fylder dine tanker. Masse af kram til jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Marie - jeg håber, at det samme er tilfældet for Karoline!!

   Slet
 4. Pyha - det må være hårdt! Jeg kan så meget følge de tanker du gør dig....jeg ville have det på nøjagtig samme måde! Jeg håber det ikke er noget.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christina - jeg håber også det bedste:-)

   Slet

Tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig så absolut glad indeni :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...